Algemene voorwaarden
Beste bezoeker, hieronder treft u de algemene voorwaarden aan die van toepassing zijn op alle aanbiedingen en overeenkomsten. Indien u deze voorwaarden wilt opslaan, kunt u de tekst kopiëren & plakken.
Artikel 1. Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
-
Verkoper: de heer C.E.J. Sijtsma, handelend onder de namen “mr. Mini” en “www.mr-mini.nl”.
-
Consument: ieder natuurlijk persoon die niet handelt voor een doeleind dat verband houdt met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit.
-
Afnemer: iedere natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die handelt in de uitoefening van een professionele hoedanigheid, zoals een handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit
-
Koper: de partij, zijnde een Consument of Afnemer, met wie de Verkoper een Overeenkomst aangaat dan wel de partij aan wie de Verkoper een aanbieding doet.
-
Overeenkomst: iedere overeenkomst die tussen de Verkoper en de Koper tot stand komt, elke wijziging daarvan of aanvulling daarop, alsmede alle (rechts)handelingen ter voorbereiding en ter uitvoering van die Overeenkomst.
-
Overeenkomst op afstand: iedere overeenkomst tussen de Verkoper en de Koper, handelend als Consument, die wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten waarbij zonder gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van de Verkoper en de Koper en waarbij, tot en met het moment van het sluiten van de overeenkomst, uitsluitend gebruik wordt gemaakt van een of meer middelen voor communicatie op afstand.
-
Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de Koper, die handelt als Consument, om binnen de wettelijke bedenktijd af te zien van de Overeenkomst op afstand.
-
Producten: alle op grond van de Overeenkomst door de Verkoper aangeboden, te leveren of geleverde zaken.
-
Website: de website van Verkoper, te weten: www.mr-mini.nl
-
Voorwaarden: deze algemene voorwaarden.
Artikel 2. Identiteit van de Verkoper
De heer C.E.J. Sijtsma, handelend onder de namen “mr. Mini” en “www.mr-mini.nl”.
Kamer van Koophandel: 93193041.
E-mailadres: info@mr-mini.nl
Artikel 3. Toepasselijkheid
-
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van de Verkoper en op iedere Overeenkomst tussen de Verkoper en de Koper (Consument dan wel Afnemer), voor zover hiervan niet uitdrukkelijk en schriftelijk door partijen is afgeweken.
-
Door een betaling te verrichten aan de Verkoper, aanvaardt de Koper de inhoud en de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, alsmede alle andere rechten en plichten zoals vermeld bij het aanbod.
-
De toepasselijkheid van eventuele (algemene) voorwaarden van de Koper wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
-
In het geval één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden geheel of gedeeltelijk nietig blijken te zijn of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen in deze Voorwaarden volledig van toepassing.
-
Indien Verkoper niet steeds strikte naleving door de Koper van deze Voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen in deze Voorwaarden niet meer van toepassing zijn of dat de Verkoper het recht zou verliezen om correcte nakoming daarvan te verlangen.
-
Deze Voorwaarden zijn te raadplegen op de Website en kunnen worden opgeslagen door het kopiëren van de tekst.
Artikel 4. Het aanbod
-
Kennelijke vergissingen, verschrijvingen of andere fouten in het aanbod binden de Verkoper niet.
-
Ieder aanbod van de Verkoper is vrijblijvend.
-
De prijzen op de Website van de Verkoper zijn inclusief btw, tenzij anders is vermeld.
Artikel 5. De overeenkomst
-
De Koper plaatst een bestelling door per e-mail aan te geven welke producten de Koper wenst te kopen. Dit verzoek geldt als een uitnodiging tot het doen van een aanbod.
-
De Verkoper bevestigt de bestelling per e-mail, waarin een betalingsverzoek en een verwijzing naar deze Voorwaarden zijn opgenomen. Deze e-mail geldt als het aanbod van de Verkoper.
-
De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Koper het betalingsverzoek van de Verkoper heeft voldaan en de koopprijs derhalve is bijgeschreven op de rekening van de Verkoper. Door de betaling te verrichten, aanvaardt de Koper het aanbod van de Verkoper en verklaart Koper akkoord te gaan met deze Voorwaarden, alsmede alle andere rechten en plichten zoals vermeld bij het aanbod.
-
Zolang de betaling niet is ontvangen, is er geen aanbod aanvaard en is er derhalve geen sprake van enige Overeenkomst.
-
De Verkoper behoudt zich het recht voor om, om welke reden dan ook, een bestelling (alsnog) te weigeren. In dat geval wordt de Overeenkomst geacht niet tot stand te zijn gekomen en zal de Verkoper het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk terugbetalen, zonder enige andere (schadevergoedings)verplichtingen voor de Verkoper.
-
Indien de Koper het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de Verkoper langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod.
-
In het geval van een bestelling anders dan per e-mail (bijvoorbeeld telefonisch), doorloopt de bestelling hetzelfde proces als beschreven in deze Voorwaarden.
-
Klachten van de Koper over de uitvoering van de Overeenkomst dienen, nadat deze zijn vastgesteld, binnen bekwame tijd en volledig en duidelijk te worden ingediend bij de Verkoper. Ingediende klachten worden door de Verkoper beantwoord binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst van de klacht. Deze termijn kan door de Verkoper worden verlengd indien dit naar zijn oordeel nodig is.
Artikel 6. Betaling
-
Betaling door de Koper vindt voorafgaand aan de levering plaats.
-
Achteraf betalen is slechts mogelijk indien dit uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen. In dit geval dienen de verschuldigde bedragen uiterlijk te worden voldaan binnen 14 (veertien) dagen vanaf de factuurdatum op het door de Verkoper opgegeven rekeningnummer.
-
Betalingen worden uitgevoerd via een digitaal iDEAL betaalverzoek, dat door de Verkoper wordt verstrekt. De Koper volgt de stappen die worden aangegeven om de betaling te voltooien. De Verkoper heeft geen controle over de werking of veiligheid van het betaalverzoek en is niet verantwoordelijk voor eventuele problemen die zich voordoen.
-
De Koper heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de Verkoper te melden.
Artikel 7. Levering en uitvoering
-
De Verkoper zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij de uitvoering van bestellingen.
-
Als plaats van levering geldt het adres dat de Koper aan de Verkoper kenbaar heeft gemaakt bij het plaatsen van zijn bestelling.
-
De Verkoper zal bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen na de totstandkoming van de Overeenkomst uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn schriftelijk is overeengekomen.
-
Door de Verkoper opgegeven verwerkings- en levertijden zijn slechts schattingen en zijn dus geen fatale termijnen.
-
Indien een bestelling vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, zal de Verkoper de Koper hiervan met spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen na de totstandkoming van de Overeenkomst in kennis stellen. De Koper heeft in dit geval het recht om de Overeenkomst te ontbinden. Indien de Koper handelt als een Afnemer, is de Verkoper niet aansprakelijk voor eventuele schade bij de overschrijding van een leveringstermijn.
-
In het geval van ontbinding conform het vorige lid zal de Verkoper er zorg voor dragen dat het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk wordt terugbetaald.
-
Het Product is voor risico – van welke aard dan ook – van de Koper vanaf het moment dat deze is bezorgd op het door de Koper opgegeven adres. Een verklaring van de vervoerder, zoals de informatie die volgt uit een Track & Trace code, is voldoende voor de Verkoper om te bewijzen dat het Product is afgeleverd bij het opgegeven adres.
-
De Verkoper kan naar eigen inzicht bepalen dat de Koper verplicht is om te tekenen voor goede ontvangst.
-
De Koper is verplicht om direct na levering, doch zo spoedig mogelijk, de aantallen en de kwaliteit van de Producten te controleren. In het geval van eventuele zichtbare afwijkingen of gebreken, stelt de Koper de Verkoper hiervan onverwijld en schriftelijk op de hoogte. De Koper kan hierna niet meer klagen over eventuele afwijkingen of gebreken in de levering.
-
Eventuele niet zichtbare gebreken dienen direct na ontdekking daarvan, maar in ieder geval binnen 7 dagen na ontdekking, schriftelijk aan de Verkoper te worden gemeld op straffe van verval van het recht deze klachten alsnog bekend te maken. De Koper dient hierbij een gedetailleerde omschrijving te geven van het gebrek. De Koper dient de Verkoper hierbij in de gelegenheid te stellen om het gebrek te (doen) onderzoeken. Indien van een gebrek later melding wordt gemaakt, dan komt de Koper geen recht meer toe op herstel, vervanging of schadeloosstelling.
Artikel 8. Herroepingsrecht
-
De Koper die handelt als Consument en met de Verkoper een Overeenkomst op afstand heeft gesloten met betrekking tot de aankoop van een Product, heeft het wettelijke recht om zonder opgave van redenen die Overeenkomst op afstand te herroepen (d.w.z.: ontbinden) tot een termijn van 14 (veertien) dagen is verstreken.
-
De bedenktijd zoals bedoeld in lid 1 gaat in op de dag nadat de Koper, of een vooraf door de Koper aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
-
indien de Koper in eenzelfde bestelling meerdere Producten heeft besteld: de dag waarop de Koper, of een door hem aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste Product heeft ontvangen.
-
indien de levering van een Product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de Koper of een door de Koper aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen.
-
bij Overeenkomsten die strekken tot de regelmatige levering van zaken gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de Koper of een door de Koper aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het eerste Product heeft ontvangen.
-
Tijdens de bedenktijd zal de Koper zorgvuldig omgaan met zowel het Product als de verpakking. Hij zal het Product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het Product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de Koper het Product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
-
De Koper is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het Product en de verpakking die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan is toegestaan in lid 3.
-
Als de Koper gebruik maakt van het herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de genoemde termijn door het invullen en toezenden van het Modelformulier voor herroeping aan de Verkoper of op een andere ondubbelzinnige wijze. Het Modelformulier voor herroeping staat onderaan deze Voorwaarden.
-
De Koper zendt onverwijld en in ieder geval binnen 14 (veertien) dagen na het uitbrengen van zijn herroepingsverklaring de door hem ontvangen Producten terug of overhandigt deze aan de Verkoper of aan een gemachtigde van de Verkoper. De Koper zendt het Product terug met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking en conform de door de Verkoper verstrekte instructies.
-
De Koper draagt de kosten van het terugzenden van het Product.
-
Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de Koper.
-
De Verkoper stuurt aan de Koper een ontvangstbevestiging van de herroepingsverklaring. De verkoper zal ná ontvangst van het Product en nadat deze door de Verkoper is geïnspecteerd, er zorg voor dragen dat de koopprijs zo spoedig mogelijk aan de Koper wordt terugbetaald.
Artikel 9. Uitsluiten herroepingsrecht
-
De Koper die handelt als een Consument heeft geen herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 7 bij onder andere:
-
de levering van volgens specificatie van de Koper vervaardigde Producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de Koper, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.
-
Bij de Producten zoals bedoeld in lid 1 doet de Koper dan ook uitdrukkelijk afstand van zijn herroepingsrecht.
Artikel. 10 Aansprakelijkheid
-
Iedere aansprakelijkheid voor schade, op welke grondslag dan ook, wordt door Verkoper uitgesloten, behoudens schade als gevolg van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van Verkoper en behoudens schade waarvoor aansprakelijkheid op grond van de wet niet kan worden uitgesloten.
-
Als Verkoper al aansprakelijk is, is dit uitsluitend voor directe schade.
-
Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
-
de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze Voorwaarden, en;
-
de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Verkoper aan de Overeenkomst te laten beantwoorden, voor zover deze aan Verkoper toegerekend kunnen worden, en;
-
redelijke kosten gemaakt ter voorkoming of beperking van directe schade als bedoeld in deze Voorwaarden, voor zover Koper aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze Voorwaarden.
-
Verkoper is nimmer aansprakelijk, ongeacht de grondslag van deze vorderingen, voor indirecte schade, daaronder begrepen, maar niet beperkt tot: gederfde winst, verlies van goodwill, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie, incidentele schade, bijzondere of gevolgschade.
-
Iedere aansprakelijkheid van Verkoper jegens Koper, uit welke hoofde dan ook, is per gebeurtenis, waarbij een samenhangende reeks gebeurtenissen als één gebeurtenis geldt, beperkt tot maximaal de factuurwaarde van de Overeenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
-
De aansprakelijkheid van Verkoper, uit welke hoofde dan ook, is in ieder geval steeds beperkt tot de hoogte van het door de verzekeraar uitgekeerde bedrag in voorkomend geval.
Artikel 11. Beperking van gebruik. Geen speelgoed
-
De Producten die door de verkoper worden aangeboden, zijn uitsluitend bedoeld als decoratieve objecten. Ze kunnen kleine onderdelen bevatten of onderdelen die kunnen afbreken, wat verstikkingsgevaar kan opleveren. Daarom zijn de Producten niet geschikt voor kinderen en mogen ze niet worden gebruikt als speelgoed of voor andere doeleinden die in strijd zijn met hun decoratieve aard of die gevaar kunnen opleveren.
-
Elk gebruik van de producten dat in strijd is met het voorgaande, waaronder gebruik door kinderen (al dan niet onder toezicht van een volwassene) geschiedt volledig op eigen risico. De Verkoper is niet aansprakelijk voor schade, letsel of enig ander gevolg van gevaarlijk, oneigenlijk of onbedoeld gebruik van de Producten.
Artikel 12. Intellectueel eigendom
-
Het intellectueel eigendom, waaronder – maar niet beperkt tot – auteursrechten, ten aanzien van de Producten behoort volledig toe aan de Verkoper. Het intellectueel eigendom omvat onder andere, maar niet uitsluitend: ontwerpen, 3D-modellen en afbeeldingen.
-
Bij de verkoop van Producten wordt geen intellectueel eigendom overgedragen, op welke wijze dan ook, aan de Koper.
-
Het is niet toegestaan om de ontwerpen, 3D-modellen, afbeeldingen et cetera te kopiëren, te verspreiden, te bewerken, commercieel te gebruiken of op enige andere wijze inbreuk te maken op het intellectueel eigendom van de Verkoper.
Artikel 13. Beperkingen op doorverkoop
-
De Producten van Verkoper zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik of decoratieve doeleinden. Doorverkoop, met als doel winst te maken of op commerciële schaal, is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Verkoper. Dit geldt zowel voor zakelijke als particuliere verkoop via (web)winkels, marktplaatsen of andere kanalen.
Artikel 14. Privacy
-
De Verkoper gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. De privacyverklaring, waarin meer informatie staat over de verwerking van persoonsgegevens, is te raadplegen via de Website. De Koper gaat akkoord met dit privacybeleid.
Artikel 15. Toepasselijk recht en geschillen
-
Op iedere Overeenkomst is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
-
De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden is, onverminderd het bepaalde in lid 3, exclusief bevoegd om kennis te nemen van ieder mogelijk geschil dat verband houdt met een Overeenkomst.
-
Indien het een Overeenkomst betreft met een Koper die handelt als Consument, heeft de Koper één maand de tijd – nadat de Verkoper zich op de bevoegdheidsclausule van lid 2 heeft beroepen – om voor beslechting van het geschil te kiezen voor de volgens de wet bevoegde rechter. Indien de Koper geen (tijdige) keuze maakt, is de in lid 2 genoemde rechter exclusief bevoegd.
Artikel 16. Wijziging van de Voorwaarden
-
Verkoper behoudt zich het recht voor om deze Voorwaarden op elk moment te wijzigen of aan te vullen. Een aanpassing treedt onmiddellijk in werking op het moment van publicatie op de Website, tenzij anders vermeld.
-
De meest recente versie van deze Voorwaarden zal te allen tijde raadpleegbaar zijn op de Website.
-
Indien een wijziging van de Voorwaarden ertoe leidt dat de Verkoper een prestatie kan leveren die wezenlijk afwijkt van de oorspronkelijke Overeenkomst, heeft de Koper, die handelt als Consument, het recht om de Overeenkomst binnen 30 dagen na inwerkingtreding van de wijziging kosteloos te ontbinden.
Versie van deze Voorwaarden: 6 februari 2025
Bijlage – Modelformulier voor herroeping
(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen (ontbinden))
Aan: Christiaan Sijtsma h.o.d.n. “mr. Mini” en “www.mr-mini.nl”.
U kunt dit formulier per e-mail zenden naar “info@mr-mini.nl” of per post naar het adres van de afzender.
Het retouradres voor de producten is hetzelfde adres als dat van de afzender.
Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende
-
de verkoop van de volgende producten (omschrijving van de producten)*
herroept/herroepen*.
Ontvangen op*:
Naam consumenten(en)*:
Adres consument(en)*:
Handtekening consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend):
* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.